цена техничка поддршка рекоа за македоника преглед инфо претходни верзии контакт
developed by SEMOS MULTIMEDIA
select language select language
почеток
најнови додатоци
 
слика на неделата
Авионска снимка на Охридско езеро
подароци
desktop теми

е-cards
техничка поддршка
одберете верзија

МАКЕДОНИКА 2002

потребна конфигурација

  • Персонален компјутер со минимум Pentium процесор, 32 MB RAM, CD-ROM уред, 70 MB слободен диск простор (15 MB ако имате инсталирано Microsoft IE 4.0)
  • Windows 95 (или понова верзија) или Windows NT 4.0 со Service Pack 3 (или понова верзија Windows 2000, Windows XP)
  • Звучна картичка и звучниците се по избор
  • Графичка картичка која поддржува минимум резолуција од 800x600 во 256 (пожелно е во повеќе) бои.


ПОЗНАТИ ПРОБЛЕМИ СО МАКЕДОНИКА 2002

Проблем со компјутери кои имаат инсталирано Microsoft Windows XP со Service Pack 2.

Македоника 2002 не продолжува со работа после воведниот екран за избор на јазик.

Решение на проблемот:

  1. Преземете го фајлот Mkd2002RegUpdate.zip
  2. Отпакувајте го на Вашиот компјутер.
  3. Со двоен-клик на фајлот „Mkd2002RegUpdate.reg“ инсталирајте го или кликнете со десното копче на истиот фајл и одберете ја опцијата „Merge“.