цена техничка поддршка рекоа за македоника преглед инфо претходни верзии контакт
developed by SEMOS MULTIMEDIA
select language select language
почеток
најнови додатоци
 
слика на неделата
Авионска снимка на Охридско езеро
подароци
desktop теми

е-cards
техничка поддршка
одберете верзија

МАКЕДОНИКА 4

потребна конфигурација

 • Персонален компјутер со минимум Pentium процесор, 64 Mb РАМ, CD-ROM уред, 30MB слободен простор на дискот, звучна картичка, графичка картичка која поддржува минимум 800 x 600
 • Windows 95, Windows 98, Windows NT4 (SP3), Windows 2000, Windows ME, Windows XP.

Ако имате проблем со инсталација или употреба на Македоника 4 Ве молиме контактирајте не на e-mail:makedonika@smultimedia.com.

инструкции за инсталација

Windows 7

За инсталација на CD-то на оперативниот систем Windows 7 мора да се преземе нова инсталација од следната адреса: http://www.makedonika.com.mk/support/MK4Setup.exe. По стартување на инсталацијата внесете го CD-то именувано "Macedonica 4 CD1" во CD-ROM уредот и следете ги упатствата кои ќе се појават на екранот.

Останати OS

 • Ставете го првиот CD-ROM во CD-ROM уредот
 • Ако опцијата Autorun е оневозможена:
  Од копчето Start одберете Run
  Впишете ја ознаката за CD-ROM уредот и во продолжение \setup.exe (пр. D:\setup.exe)
  Притиснете Enter
 • Следете ги инструкциите на екранот