цена техничка поддршка рекоа за македоника преглед инфо претходни верзии контакт
developed by SEMOS MULTIMEDIA
select language select language
почеток
најнови додатоци
 
слика на неделата
Авионска снимка на Охридско езеро
подароци
desktop теми

е-cards
инфо

За полесна навигација низ пребогатата содржина на "Македоника 3" имате можност да пребарувате по индекси, медии (слики, табели, видеа, аудио, графици, обиколно видео), да ја најдете саканата македонска web страница според нејзината тематска припадност, да си составите свој избор на теми од содржината, сами да го менувате по желба изгледот на корисничкиот интерфејс, или да побарате помош во деталното сликовито објаснување на начините на прегледување.

ПРЕБАРУВАЊЕ ПО МЕДИИ:

Македоника 3 содржи вкупно 1460 поими од медиски карактер (слики, видеа, аудио, surround видео, табели, графици, карти). Ако знаете што ви треба, имате можност да ги исклучите оние медии што не ве интересираат и со тоа да извршите ваша селекција од листата на индекси за полесно да се снајдете меѓу многуте медиа поими.

ГЛАВНА СТРАНА:

Горе - алатки за полесно, пребарување и прегледување.

Центар - ги содржи сите менија неопходни за навигација низ содржините на Енциклопедијата Македоника.

Доле - информации во врска со изработката, мени за помош.

За побрзо пребарување - можност за користење на кратенки од тастатура.

Ако имате некој конкретен проблем или прашање обратете се на: makedonika@smultimedia.com.